Wprowadź smak i zapach jesieni na swój talerz- dynia 

W ramach realizacji programu  profilaktyczno- wychowawczego ,,Smacznie, zdrowo, kolorowo”, mającego na celu promocję zdrowego odżywiania wśród uczniów naszej szkoły, uczniowie klasy 3 przedstawili walory smakowe i zdrowotne dyni

Najpierw uczniowie zaprezentowali się w zabawnej inscenizacji ,,Rodzinny kłopot”, podczas której zmagali się z wielką dynią, która wyrosła w ogrodzie. Następnie przedstawili korzyści, płynące ze spożywania dyni, która ma w sobie wiele cennych składników odżywczych, witamin i minerałów.

Dynia, przez lata niedoceniana w polskiej kuchni, coraz częściej gości na naszych talerzach, i dobrze, bo jej jedzenie niesie za sobą same korzyści. 

Klasa 3 przygotowała do degustacji zdrowe i pyszne ciasteczka dyniowe, ciasto z dyni oraz koktajl dyniowo-bananowy, pokazując , że słodycze mogą być nie tylko smaczne, ale także zdrowe.  Zachęcamy, by właśnie po takie słodkości  należy sięgać najczęściej.